vineri, 22 decembrie 2023

Târg de Crăciun - decembrie 2023

          Într-o atmosferă specifică Sfintei Sărbători a Nașterii Domnului, cu miros de brad și zvon de colinde, Școala Gimnazială ”I.I.Mironescu” Tazlău a organizat, joi, 21.12.2023, ediția a III-a, Târgul de Crăciun cu vânzare de “Produse handmade”.
      Târgul s-a desfășurat în Sala de festivități a școlii noastre, în prezența doamnei inspector general adjunct Ana Socea, a domnului primar Ion Nechita, a domnului viceprimar Adrian Odor și a domnului Vasile Manolachi, invitații noștri de onoare.
        Elevii școlii noastre coordonați de cadrele didactice și cu sprijinul părinților au confecționat, cu multă dăruire, ornamente și decoruri de Crăciun din diverse materiale reciclabile. Copiii, susținuți și încurajați de cadrele didactice, de părinți sau de bunici au vândut prăjituri, ceai, ciocolată caldă și decorațiuni specifice sărbătorilor de iarnă. 

      Chiar dacă frigul de afară a fost destul de pătrunzător, spectacolul organizat de elevii și dascălii școlii au încălzit sufletele celor prezenți prin obiceiurile noastre românești, cele specifice Tazlăului. Întâlnirea de astăzi dovedește dragul de frumos și de tradiție al dascălilor, al părinților păstrători și doritori, la rândul lor, de a continua prin copii, “românescul ce nu piere și nici nu va pieri”, mai cu seamă, acestea rânduite acum, când cerurile se deschid și ne binecuvântează cu pace divină, prin pruncul IISUS.

 

   


   




 

   


       



marți, 28 noiembrie 2023

1 Decembrie 2023

         Astăzi, 28 noiembrie 2023, elevii Școlii Gimnaziale, "I.I.Mironescu" Tazlău, coordonați de doamna profesoară de istorie Viorica Mocanu și de doamnele învățătoare au desfășurat o activitate dedicată Zilei Naționale a tuturor românilor. Activitatea s-a desfășurat în Sala de festivități a școlii noastre, în prezența domnului primar Ion Nechita, a domnului viceprimar Adrian Odor și a domnului Vasile Manolachi, invitații noștri de onoare. 
      Toți elevii școlii și toate cadrele didactice s-au implicat în pregătirea și desfășurarea momentului dedicat Zilei Naționale. S-a intonat imnul național, s-au recitat poezii, au fost interpretate cântece patriotice. Momentele artistice au fost completate de o recuzită specifică acestei festivităţi, prin costumele tradiționale românești, steaguri tricolore şi portrete ale voievozilor români. De asemenea, au fost prezentate lucrările copiilor realizate în cadrul Atelierului de creație artistică și literară dedicat Marii Uniri din 1918: desene, grafică, fotografie, colaj, pancarte, hărți istorice și poezie. Un moment special, cel al încoronării de la Alba Iulia a regelui Ferdinand I și a reginei Maria ca suverani ai României Mari, la 15 octombrie 1922, a creat emoţie şi simţire românească autentică.  
            Mulțumim doamnei director Lupu Violeta Monalisa pentru tot sprijinul și toată dăruirea, tuturor colaboratorilor, cadrelor didactice, elevilor și părinților care au făcut posibile aceste manifestări de suflet dedicate celui mai frumos moment din istoria neamului nostru: formarea României Mari!

 
 





 


vineri, 27 octombrie 2023

Prelungirea termenului de depunere a cererilor pentru tichete sociale pe suport electronic an școlar 2023-2024

         Conform art.III al OUG nr.87 din 20 octombrie 2023, publicată în Monitorul Oficial nr.952 din 20 octombrie 2023, art.6 alineatul (2) al OUG  nr.83/2023 a fost modificat, în sensul prelungirii cu încă 45 de zile de la publicarea actului normativ (până la data de 26 noiembrie 2023 inclusiv) a termenului de depunere, la unitatea de învățământ, de către reprezentanții legali/tutorii preșcolarilor/elevilor care se încadrează în condițiile  de eligibilitate, a cererilor pentru acordarea sprijinului educațional sub formă de tichet social pe suport electronic pentru preșcolarii și elevii dezavantajați din învățământul de stat peșcolar, primar și gimnazial.



Director, 

Prof. Lupu-Marinei Violeta-Monalisa


vineri, 20 octombrie 2023

Mecanismul acordării tichetelor sociale


Serviciul de Telecomunicații Speciale interoghează datele și informațiile prelucrate și structurate din aplicația informatică la Direcția Generală pentru Evidența Persoanelor și la Inspectoratul General pentru Imigrări din subordinea Ministerului Afacerilor Interne (pentru validare CNP-uri părinți/reprezentanți legali/tutori);

Ulterior validării codurilor numerice personale, prin intermediul aplicației informatice a Serviciului de Telecomunicații Speciale sunt interogate codurile numerice personale în bazele de date disponibile la Ministerul Finanțelor și la Agenția Națională de Administrare Fiscală în vederea obţinerii mediei veniturilor pe care membrii familiei în cauză le realizează;

În urma procesării interogărilor și a completării venitului lunar pe membru de familie, aplicația informatică exportă lista cu destinatarii finali eligibili.


Ordin MIPE nr.3946/17.10.2023

Model cerere tichete sociale

Ordonanța de urgență nr.83/12.10/2023

 

RAEI 2022-2023

 

Adresa M.E. nr.207/SI/18.10.2023

Informații privind implementarea măsurilor de acordare tichete sociale pe suport electronic conform OUG 83/2023 

miercuri, 13 septembrie 2023

Metodologia cadru de organizare și funcționare a C.A din unitățile de învățământ preuniversitar

OME nr.6223 din 2023 pentru aprobarea Metodologie-cadru de organizare și funcționare a consiliilor de administrație din unitățile de învățământ preuniversitar

Orar an școlar 2023-2024

OME nr.6.155/31.08.2023 privind organizarea și desfășurarea evaluării naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a, în anul școlar 2023—2024

Anexa5_Declarație

Anexa 4_Probe lingvistice admitere liceu bilingv 2024_2025

Anexa 3_Probe aptitudini admitere liceu vocațional 2024_2025

Anexa 2_Calculul mediei de admitere liceu 2024_2025

Anexa 1_Calendar-admitere-liceu-2024_2025

OME nr.6.154/31.08.2023 privind organizarea și desfășurarea admiterii în învățământul liceal pentru anul școlar 2024—2025

OME nr. 6238/12.09.2023 privind Metodologia-cadru de acordare a burselor școlare

luni, 11 septembrie 2023

Deschiderea festivă a noului an școlar 2023-2024

     Astăzi este ziua reîntâlnirii după o vacanță binemeritată. Bine ați venit!! Să ne bucurăm așadar! Este emoția primei zile de școală pentru noi toți, în special pentru bobocii din clasa pregătitoare, apoi, pentru foștii elevi ai clasei a IV-a, care astăzi trăiesc nostalgia despărțirii de doamna învățătoare, dar și emoția intrării într-o nouă etapă, cea a gimnaziului, care aduce multe schimbări în viața lor.

      Dragi elevi ai clasei a VIII-a, urmează un an școlar plin de provocări-Examenul de Evaluare Națională. Vă urez mult succes! Și nu uitați că Școala este locul devenirii voastre.

        Dragi copii, vă doresc multă sănătate și succes, un an plin de reușite! Să vă respectați și să vă iubiți profesorii și părinții, să învățați cu drag, să vă prețuiți prietenii!

      Stimați colegi, aveți tot respectul și susținerea mea, vă doresc sănătate, putere de muncă și satisfacții profesionale. 

       Colegilor din corpul administrativ didactic auxiliar și nedidactic le urez putere de muncă și îi asigur de respectul și de sprijinul meu!

Un an școlar plin de succese și împliniri!


Director,

Prof. Lupu-Marinei Violeta-Monalisa








Cadre didactice an școlar 2023-2024

 

Director: prof. Lupu-Marinei Violeta-Monalisa

       Profesor fizică/chimie

       Grad didactic I

        Nr. telefon: 0746971794


<





vineri, 12 mai 2023

Anunț privind acordarea ajutorului financiar în vederea achiziţionării de calculatoare (Programul EURO 200)

 Programul „EURO 200" pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziţionării de calculatoare se va derula şi în anul 2023.

Beneficiarii acestui program sunt elevii/studenții învățământului de stat sau particular acreditat, în vârstă de până la 26 de ani, care provin din familii cu un venit brut lunar de maximum 500 lei pe membru de familie, conform HG nr. 395 din 04.05.2023 privind modificarea Normelor metodologice pentru aplicarea Legii nr. 269/2004 privind acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționării calculatoarelor, aprobată prin HG nr. 1294/2004, publicată în Monitorul Oficial nr. 388/ 05.05.2023.

 Ajutorul se acordă o singură dată în cadrul unei familii.

Conform Ordinului M.E. nr 4135 din 03.05.2023 privind aprobarea Calendarului pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea achiziționării de calculatoare pentru anul 2023, până pe data de 22 mai 2023 se pot depune la secretariatul instituției de învățământ cereri pentru solicitarea ajutorului financiar de către beneficiarii care au un venit lunar brut pe membru de familie sub 500 lei.

Cererea va fi însoțită de următoarele documente:

a)  copie a certificatului de naştere sau a actului de identitate al elevului, iar în cazul elevilor, împreună cu o copie a actului de identitate al părintelui/ocrotitorului legal, precum şi a actului care să dovedească calitatea de ocrotitor legal, după caz;

b)  copii ale certificatelor de naştere sau ale actelor de identitate, după caz, ale celorlalţi membri ai familiei;

c)   adeverinţă de la instituţiile de învăţământ din care să rezulte calitatea de elev sau student a celorlalţi fraţi/surori;

d)     acte doveditoare, în original, privind veniturile membrilor familiei;

e)     declaraţie pe propria răspundere a părintelui, tutorelui, reprezentantului legal sau a ocrotitorului legal, după caz, sau dată personal de către persoanele cu vârsta mai mare sau egală cu 18 ani, în sensul că venitul brut lunar pe membru de familie se încadrează în plafonul prevăzut de art. 2 alin. (2) din Legea nr. 269/2004 şi că dispun de diferenţa de bani pentru achiziţionarea unui calculator cu o configuraţie minimă standard;

f) adeverinţă eliberată de către unitatea de învăţământ din care să rezulte media generală/calificativul din anul şcolar anterior depunerii  cererii pentru acordarea ajutorului financiar în vederea achiziţionării de calculatoare, pentru elevii, cu excepţia celor din clasa I;

g)  adeverință eliberată de către unitatea de învățământ din care să rezulte numărul de absențe nemotivate din anul școlar anterior depunerii cererii pentru acordarea unui ajutor financiar în vederea stimulării achiziționării de calculatoare, pentru toți elevii, cu excepția elevilor clasei I;

h) anchetă socială efectuată de autorităţile locale (Primărie) pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor de venit şi a celor referitoare la bunurile familiei.

Documentele prevăzute la lit. a) şi b) se vor depune în copie, cu condiţia ca, la depunerea cererii, solicitantul să prezinte şi actele în original.

La stabilirea venitului brut lunar pe membru de familie se iau în calcul toate veniturile cu caracter permanent, realizate de membrii familiei în luna precedentă depunerii cererii, cu excepţia: alocaţiei de stat, alocaţiei suplimentare pentru familiile cu mulţi copii, burselor de studii şi burselor sociale.

luni, 3 aprilie 2023

Centru Evaluare a Dezvoltării-2023

 

        Părinții ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie – 31 decembrie 2023 și care nu au frecventat grădinița ori s-au întors din străinătate, depun prin e-mail, prin poștă la CJRAE Neamț sau la sediul CJRAE Neamț din str. Gavril Galinescu nr. 13, Piatra- Neamț, cererea-tip în care solicită evaluarea copilului în vederea stabilirii nivelului de dezvoltare a acestuia, prevăzută în Anexa 2, la Metodologia de înscrierea copiilor în învățământul primar (Metodologie). Perioada de desfășurare a activității de evaluare a dezvoltării copiilor efectuată de către CJRAE Neamț este 5 aprilie – 26 aprilie 2023.

    Centrul de evaluare a dezvoltării copilului este organizat de către CJRAE Neamț la sediul instituției (Lista centrelor de evaluare a dezvoltarii).

    Activitatea în cadrul Centrului de evaluare a dezvoltării copilului, organizată de CJRAE Neamț, va fi realizată în intervalul 10.00 – 18.00, pe baza unei programări telefonice la sediul instituției, astfel încât programul de desfășurare să poată fi adaptat în funcție de solicitări.

    Părinții/tutorele va prezenta comisiei de evaluare, la data programată pentru evaluare: copie de pe certificatul de naștere al copilului, copie de pe CI al părintelui (sau act doveditor al tutorului, acolo unde este cazul). Evaluarea se realizează în prezența părintelui/ tutorelui legal care îl însoțește. Rezultatul evaluării dezvoltării copilului (înscriere în clasa pregătitoare / grupa mare, după caz) este comunicat în scris, prin e-mail sau prin poștă, cu confirmare de primire, după caz, sau este înmânat direct părintelui / tutorelui legal /reprezentantului legal care a solicitat evaluarea.

Centru Evaluare a Dezvoltării-2023 

 

joi, 30 martie 2023

Lista funcțiilor din instituțiile publice ce intră în categoria personalului plătit din fonduri publice la 31.03.2023

 

Înscriere în învățământul primar 2023-2024

 

Pentru anul școlar 2023-2024, conform Proiectului Planului de Școlarizare, la Școala Gimnazială "I.I.Mironescu" Tazlău va funcționa 1 clasă pregătitoare cu 22 de locuri, învățământ de zi.

Înscrierea în învățământul primar, respectiv clasa pregătitoare pentru anul școlar 2023-2024 se desfășoară conform calendarului stabilit de Ministerul Educației și a Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2023 – 2024.

Părinții/tutorii legali, ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani până la data de 31 august inclusiv au obligația de a înscrie copiii în învățământul primar în clasa pregătitoare, în conformitate cu prevederile legii și ale Metodologiei de înscriere a copiilor în învățământul primar pentru anul școlar 2023-2024.

Părinții/tutorii legali, ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie inclusiv pot să își înscrie copiii în învățământul primar, în clasa pregătitoare, dacă nivelul lor de dezvoltare este corespunzător.

Părinții/tutorii legali, ai căror copii împlinesc în anul curent vârsta de 6 ani în perioada 1 septembrie - 31 decembrie, inclusi care nu optează pentru înscrierea copiilor în clasa pregătitoare pentru următorul an școlar sau ai celor pentru care nivelul de dezvoltare nu este corespunzător pentru parcurgerea cu succes a clasei pregătitoare vor fi consiliați în vederea înscrierii copiilor la grădiniță, în grupa mare. 

Completarea cererilor-tip de înscriere de către părinți/tutori legal instituiți/ reprezentanți legali se va face la secretariatul școlii în perioada 3 mai – 18 mai 2023, în intervalul orar 8:00-18:00 (luni-joi), 8:00-17:00 (vineri).

ACTE NECESARE PENTRU ÎNSCRIERE

ü Cerere- tip de înscriere;

ü Acte de identitate (C.I) părinți/tutori legali (original și copie);

ü Certificat de naștere copil (original și copie);

ü Copie hotărâre judecătorească de încredințare a copilului (dacă este cazul);

ü Copie decizie/hotărâre pentru copiii în plasament (dacă este cazul);

ü Certificat medical de încadrare în grad de handicap a copilului (dacă este cazul).

 

Fotografii cu spațiul în care își desfășoară activitatea clasa pregătitoare: