joi, 5 decembrie 2019

Elevi TAZnitzi, generație de IMPACT


          GreenIMPACT - program de iniţiativă comunitară bazat pe educație prin experiență,  
lansat de Fundația Noi Orizonturi.
În clubul de inițiativă din comuna Tazlău, TAZnitzii – copiii și tinerii, ghidați de cele două lidere, d-na profesoară Adriana Boboc – Biblioteca Comunală (instituția aplicantă a proiectului) și dna profesoară Liliana Hîrlea – responsabil CDI, Școala Tazlău, învață prin jocuri, povești educative și realizarea de proiecte de serviciu în folosul comunității.
Școala „I.I. Mironescu” Tazlău, partener activ și pro învățare experiențială, colaborează cu  ceilalți parteneri în vederea desfăşurării activităţilor propuse, activități specifice curriculei Impact, menține o bună legătură cu responsabilii din instituțiile implicate în proiect, pune la dispoziție logistica și spațiul școlii pentru derularea unor activități și promovează parteneriatul, rezultatele clubului în cadrul evenimentelor comunității și a comunității educaționale.  
La întâlnirile clubului, copiii învață să inventarieze patrimoniul natural și cultural al zonei, să contribuie la conservarea/protejarea/valorificarea lui, să înțeleagă principiile unor activități economice cu impact minim asupra mediului, să folosească creativ și sustenabil resursele din comunitate, să își dezvolte simțul antreprenorial. 
Prin participarea la activitățile Clubului GreenIMPACT, elevii învaţă ce înseamnă responsabilitatea, compasiunea, încrederea şi îşi dezvoltă competenţe cheie precum cele de management de proiect, comunicare, lucru în echipă sau rezolvare de probleme.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu