joi, 17 iunie 2021

Festivalul Național “CDIdei în cărți” – ediția a VI-a, 2021


Școala Gimnazială I.I. Mironescu” Tazlău, Neamț, în urma încheierii acordului de colaborare cu CCD Sibiu, coordonator la nivel național al proiectului Festival – național ”CDIdei în cărți”, festival-concurs, ediția a VI-a, 2021, a promovat în cadrul unității școlare și în comunitatea educativă (părinți, administrația locală, s.a.) activitățile incluse în proiect, calendarul și cerințele cuprinse în Metodologia festivalului.

 Școala noastră a fost reprezentată de două echipe de elevi, la categoria de vârstă V-VI.  În urma prezentării, la etapa regională, a machetelor realizate din materiale reciclabile, inspirate de un fragment dintr-o carte preferată de participanți, echipa coordonată de informatician Blaga Bogdana-Valeria (Culbece Andreea Georgiana, Mihai Irina Ștefania, Năsiescu Giulia Elena) a obținut premiul I, cealaltă echipă (Gîrbea Ștefania  Andreea, Machidon Maria Emilia, Murariu Daniel Mihai) coordonată de bibliotecar/ responsabil CDI Hîrlea Liliana, premiul al II-lea. Rezultatele obținute au calificat cele două echipe la etapa națională. 

 Pe 16 iunie, elevii au prezentat produsele realizate, în întâlniri online sincron, potrivit planificării elaborate de CCD Sibiu. Întâlnirea a avut loc la muzeul familiei Daniela și Vasile Manolachi, unde le-am avut alături pe d-na inspector școlar Socea Ana și d-na director Lupu- Marinei Violeta-Monalisa, cărora le mulțumim pentru încurajări, susținere și IDEI.

Așteptăm nerăbdători rezultatele etapei naționale.

       

         



Un comentariu: