vineri, 20 octombrie 2023

Criterii tichete sociale pe suport electronic 2023

 

ANUNȚ TICHETE SOCIALE PE SUPORT ELECTRONIC 2023

 

CRITERII TICHETE AN ȘCOLAR 2023-2024:

În baza prevederilor Ordonanței de rgentă nr. 83/2023 privind unele măsuri pentru sprijinirea categoriilor de preșcolari și elevi dezavantajați care beneficiază de sprijin educațional pe bază de tichete sociale pe suport electronic acordate din fonduri externe nerambursabile, copiii dezavantajați din învățământul de stat preșcolar, primar si gimnazial beneficiază de un sprijin financiar acordat sub formă de tichet social pe suport electronic pentru achiziționarea de materiale constând în rechizite si îmbrăcăminte necesare în actul educațional.

 Conform prevederilor Ordonanței de urgență, în anul școlar 2023-2024, pentru tichetele sociale pe suport electronic sunt eligibili:

a) preșcolarii înscriși în învățământul de stat, care îndeplinesc cumulativ, următoarele criterii:

–au vârsta minimă de 3 ani, împlinită oricând pe parcursul anului școlar curent (copiii pot fi înscriși la grădiniță și înainte să împlinească vârsta de 3 ani, dacă spațiul o permite, dar devin eligibili în luna în care împlinesc vârsta de 3 ani).

–au vârsta maximă de 6 ani, împliniți după data de 1 septembrie a anului școlar curent;

-venitul lunar pe membru de familie realizat în luna IULIE a anului 2023, este maximum 633 lei;

b) elevii din învățământul de stat primar și gimnazial, înscriși la cursuri de zi și care sunt în întreținerea familiilor al căror venit mediu net lunar pe membru de familie, realizat în luna iulie a anului 2023, este de maximum 1.500 lei.

    Reprezentantul legal sau reprezentanții legali, tutorele/tutorii elevilor, care se încadrează în condițiile de eligibilitate depun la unitatea de învățământ o cerere de acordarea tichetului social pe suport electronic (cererea tip aprobata prin OMIPE nr 3946/2023), în termen de maximum 45 zile calendaristice de la începutul cursurilor (termen limită: data de 27 octombrie 2023).

    În vederea completării cererilor se va avea în vedere componența familiei definită la art. 2 din Ordonanța Guvernului nr. 33/2001, aprobată prin Legea 126/2002, cu modificările si completările ulterioare, respectiv:

- soțul, soția si copiii aflați în întreținerea acestora, care locuiesc si se gospodăresc împreună;
- se asimilează termenului de familie si persoana singură cu copii aflați în întreținere, care locuiesc si se gospodăresc împreună;


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu